Vår kiropraktor behandler andre ledd enn bare ryggen

At en kiropraktor fikser ryggen, smerter i nakken og bekkenplager er velkjent. På klinikken har vi flere ledd som vi ordner med. Vi kan hjelpe deg med:

Ankel overtråkkbehandling

Du vil garantert ikke bare få øvelser hos oss. Vi hjelper deg få funksjonen tilbake i leddene. Vi gjør dette ved å bruke mobiliseringsteknikker. Det vil si å få bevegelse tilbake i leddet.  Da vil smerter og hevelse forsvinne.

Vi kan i noen tilfeller nokså dramatisk bedre funksjonen i leddet ditt. Har du tråkket over eller smerter i kneet? Dette kan vi hjelpe med. Under kommer informasjon om ankelen, og ankelskader.

2. Ankelskader

Skade relatert til ankelen er den vanligste skaden blandt idrettsutøvere. Det å vrikke ankelen er ganske vanlig og noe de fleste har opplevd eller vil oppleve i løpet av livet. Hvis ankelen hovner opp og du føler sterke smerter etter å ha vrikket den er det mest sannsynlig et overtråkk.

3. Menneskefotens anatomi

Ankel

Menneskefoten med ankelen er en sterk, mekanisk struktur som består av 26 ben, 33 ledd og mer enn 100 forskjellige muskler, sener og leddbånd. På grunn av fottøy har kvinner langt større risiko enn menn for å oppleve problemer med foten/ankelen. Visste du at en skohæl på 5 cm kan øke vekten på foten med 75 prosent?

4. Ankelens ledd og anatomi

Ankelen er et kompleks ledd som faktisk består av to forskjellige ledd. Det største leddet består av skinnebenet og leggbenet øverst og vristbenet nederst. Dette leddet beveger foten opp og ned. Under ligger det andre leddet som gjør det mulig å bevege foten fra side til side.

Ankelleddet er bundet sammen av sterke ligamenter. Disse ligamentene spiller en viktig rolle i å stabilisere ankelleddet. På samme tid er de også svært sårbare, og det er når et av disse ligamentene strekkes over evne av vi opplever vrikking av ankelen.

5. Overtråkk av ankel

Overtråkk av ankelen oppstår når leddbåndene i ankelen strekkes mer enn normalt. Dette skjer når ankelen vris eller dreies sidelengs på en ubehagelig måte. Det går gjerne over av seg selv etter litt forsiktig gange eller hvile.

Mange faktorer medvirker til ankelskade. Noen av disse er:

  • Svake muskler og sener
  • Svake leddbånd
  • Dårlig fleksibilitet i ankelen
  • Mangel på tilstrekkelig oppvarming

Lett mosjon og trening styrker hele foten og ankelen. Balansetrening har også god effekt da mange overtråkk oppstår av ubalanse i ankelleddet. Kiropraktikk eller fysioterapi vil kunne rettlede deg i flere forskjellige øvelser som styrker foten.

6. Kiropraktorbehandling av ankelskade

Vår kiropraktor tar for seg et helhetlig bilde av problemer i forhold til ankelen. Spør gjerne kiropraktro eller fysioterapeut om rehabiliteringsråd i forhold til strekking, styrketrening og balanseøvelser. Behandling er ofte rask og effektiv, og kan være med på å forhindre framtidige skader. Det henvises til MRI eller annen spesialvurdering om nødvendig.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.