Behandling hos kiropraktor

Behandling hos kiropraktor er en effektivt og sikker behandlingsform. En kiropraktor er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren.

Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.

Ta kontakt på 22 95 11 14 for kartlegging av dine problemer.

Undersøkelse hos kiropraktor

Første timen vil du hos oss bli grundig undersøkt. Det settes alltid av god tid, slik at det er tid til å ta sykehistorie og gjøre tester for å finne årsaken til dine problemer. Undersøkelsen består av forskjellige tester av dine ledds funksjon og bevegelse, samt nevrologisk utredning. En nevrologisk utredning består av muskelstyrke, tester for hudens og leddenes følelsessans – og reflekser. Ved utredning av hodepine utføres enkelte ganger også kranienervetesting. Ingen av testene er særlig smertefulle i seg selv. Deretter henvises du røntgen eller MR undersøkelse der dette sees på som nødvendig. I mange tilfeller tar det tid å teste- eller det er nødvendig å gå gjennom resultatene med en forlenget konsultasjon ved ditt neste besøk.

Behandling hos kiropraktor av rygg, nakke eller andre ledd

behandling hos kiropraktor

En behandling hos kiropraktor utføres etter at ryggens ledd er grundig undersøkt

På andre besøk går vi som regel gjennom grundig hva som feiler deg, og gir deg din første kiropraktor behandling. Eksempler på det kan du se på videoen under eller du kan se flere videoer her: Vår klinikk

Vi legger deretter et opplegg, da det ofte trengs mer enn en behandling hos kiropraktor for å gjøre funksjonen i leddene optimal. Det er viktig å komme på oppsatte behandlinger da det kan hende smerter kommer og går, selv om problemet er der hele tiden. Blir du ikke frisk etter planen som er lagt, blir du henvist videre til ytterligere undersøkelser, eller det blir satt i gang annen type behandling.

Hos oss er eksempler på annen type behandling tørrnålsbehandling (dry-needling), triggerpunktmassasje eller trykkbølgebehandling

Behandling av hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker og svarer godt på behandling hos kiropraktor. Hos kiropraktoren kan du få hjelp til å finne årsaken til din hodepine og finne frem til riktig behandling.

Behandling av migrene

Behandling hos kiropraktor mot migrene består i å fjerne leddlåsninger og fjerne triggerpunkter samt rådgivning. I de fleste tilfeller reduseres migrenen med opptil 50%. Dette gjøres hos oss av kiropraktor og fysioterapeut T. Thomassen ved å korrigere leddene i nakke og midtrygg, samt triggerpunktbehandling av affisert muskulatur. Med øvelser og enkelte livstilsråd i tillegg kan man redusere anfall ned til et par anfall i året.

Behandling av lumbago

Den kanskje mest hyppige årsaken til å får behandling hos kiropraktor, er lumbago. Men hva er egentlig lumbagoLumbago betyr i seg selv bare «smerte i ryggen», og smertene skyldes ofte nedsatt bevegelse i leddene mellom ryggvirvlene. Dette fører igjen til stramme og ømme muskler. Smertene kan være lokale eller de kan stråle ned i beina. Kiropraktoren undersøker, diagnostiserer og behandler slike smerter i lavryggen.

Behandling av bekkenplager

Graviditet disponerer for rygg og bekkensmerter på grunn av faktorer som vektøkning, holdningsforandringer og hormonell påvirkning av leddbåndene. En normal graviditet er ingen kontraindikasjon til behandling hos kiropraktor.

Behandling av prolaps

Prolaps betyr at skiven mellom virvlene i ryggsøylen har sprukket og at skivekjernen buler ut. I alvorlige tilfeller kan kjernen som tyter ut trykke på nerverøtter og forårsake store smerter og i noen tilfeller lammelser. Prolaps kan man få hvor som helst i ryggen, er den i nakken eller i korsryggen kan man få alvorlige strålesmerter ut i henholdsvis armer og ben. Lammelser kan også forekomme. Behandling hos kiropraktor av prolaps består ofte av andre teknikker enn «knekking»-vi bruker blandt annet en spesialbygd behandlingsbenk for å hjelpe et prolaps komme på plass raskere.

Behandling av isjas

Behandling hos kiropraktor for isjas kommer an på årsaken til isjassmertene. Isjas betyr smerter i benet på grunn av at isjas nerven er klemt og irritert, men uttrykket brukes også om bensmerter generelt selv om dette egentlig ikke er helt korrekt. Det er oftest på grunn av en skivelidelse kalt prolaps. For mer informasjon se under prolaps

Behandling av nakkesmerter

Stiv nakke og nakkesmerter kan komme over tid, uten noen spesiell forutliggende årsak, eller være et resultat av en forstrekkning eller lignende. Nakkesmerter kan oppstå svært akutt og være svært plagsomme og noen ganger gjøre at pasienten går med hodet i vinkel.

Behandling av stress

Kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen om stress og stressrelaterte lidelser som smerter i muskler, ledd, nakkesmerter, vondt i ryggen og plager med korsryggen. Årsaker, virkning og behandling.

Hva gjør en kiropraktor

Kiropraktoren stiller sin diagnose på grunnlag av sykehistore, klinisk undersøkelse og eventuelle røntgenundersøkelser.

Fysioterapi – Hva gjør en fysioterapeut?

Fysioterapeuter arbeider med mennesker som trenger behandling, opptrening og rehabilitering etter skader og sykdom, samt med forbyggende og helsefremmende arbeid.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.