Nakkekink kjennetegnes best med vanskeligheter med å bevege nakken. Ofte må hele kroppen flyttes for å kunne se til siden eller bakover på grunn av nakkestivheten eller nakkesmerter. Ofte kommer kinken helt plutselig, mange våkner med dette, eller vrir så vidt på hodet-så kommer store smerter, og du blir stiv i nakken. Oppsøker du oss på klinikken tidlig, kan vi som regel i løpet av få dager få bevegeligheten tilbake, og smertene helt bort. Tidlig undersøkelse og start på behandling er viktig for å unngå et langvarig nakkeproblem. Ring oss på 22951114 og kom gjerne samme dagen smertene startet.

Det å være stiv i nakken er en veldig vanlig tilstand og noe de fleste opplever en eller flere ganger i løpet av livet. Det er som regel ikke farlig, men bør undersøkes. Har du symptomer som feber og dårlig allmenntilstand, og / eller nakken er stiv i alle retninger, kan noe mer alvorlig ligge bak og du bør få undersøkt deg med en gang.

Årsaker til nakkekink

Muskel- eller senestrekk er en vanlig årsak til stiv nakke. Men det kan også skyldes daglige aktiviteter som å sitte foran datamaskinen over lengre tid, dårlig kroppsholdning, dårlig soveposisjon, brå vridning av nakken under trening, osv.

Andre årsaker til nakkekink kan være:

  • Andre medisinske tilstander
  • Artrose i ryggraden
  • Skiveutglidning
  • Små brudd i ryggraden pga benskjørhet
  • Prolaps i nakken
  • Forsnevring av ryggmargskanalen (spinal stenose)
  • Betennelse i ryggraden
  • Kreft i forbindelse med ryggraden

Behandling av nakkekink hos kiropraktor eller fysioterapeut

De fleste tilfeller av der du er stiv i nakken  går over av seg selv, og de verste symptomene forsvinner etter et par dager. Det kan likevel være gunstig å oppsøke kiropraktor eller prøve fysioterapi for å redusere lengden på symptomene og også forhindre senskader i form av slitasje.  En kiropraktor vil også kunne utføre en grundig undersøkelse for å avdekke eventuelle underliggende årsaker.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.