Hodepine 

 

Nakkesleng

Lei av å slite med hodepine?

Kiropraktor og fysioterapeut T. Thomassen har lang erfaring med å diagnostisere og behandle hodepine. Gjennom 12 år har vi på klinikken opparbeidet en unik kompetanse og erfaring.

Alle pasienter vil få utredning for alle faktorer som nakkelåsninger/muskelspenninger, ledd og eller nervepåvirkning. Det blir også gitt råd angående kosthold, livsstil og aktiviteter. Thomassen kombinerer kiropraktikk med fysioterapi, akupunkturnåler og rådgivning i behandling av hodepinepasienter.

Vondt i hodet? Hjelpen er ikke langt unna. Vi har god erfaring med naturlig behandling av hodepine hos kiropraktor 

2. Anbefalinger fra pasienter

Dette er mannen jeg anbefaler!
«Jeg brukte Toralf over en periode da jeg hadde vondter i korsryggen. Hadde før dette gått til både en fysioterapaut og til en naprapat. Toralf fikk meg på beina igjen. Han er en mann med mye kunnskap, han deler ut nyttige treningstips, finner ut hvorfor du har vondt, og retter det opp. Det er også et kjempe pluss at han alltid er i godt humør, og du får tett og god oppfølging!»
Tatt fra «Legelisten.no»

Fantastisk kiropraktor!
«Jeg har vært hos Toralf bare 2 ganger, og han har gjort en kjempegod jobb med mine smerter i nakke/skulder/rygg. Allerede etter første behandling merket stor stor forskjell, og det har aldri skjedd meg før. Og disse plagene er noe jeg har gått med altfor lenge, så jeg er imponert over hvor raskt han fikk løst opp «både her og der». Mest imponert er jeg over at han ved første forsøk klarte å løse opp et punkt som 3 andre ikke ha klart etter mange forsøk!! Så Toralf kan jeg absolutt anbefale, og jeg vil gjøre det til både venner og kolleger»
Tatt fra «Legelisten.no»

«Har vært kunde hos Din helse Bjølsen et par år nå og er strålende fornøyd. Har vært i behandling hos både Toralf og Martin med alt fra hodepine til kne problemer og de fikser alt. Disse gutta kan jobben sin!» – Janina
Google reviews

 

3. Vår hodepinebehandling kan hjelpe deg

Om det dreier seg om en ny type smerte, gjentagende hodepiner eller migrene-du kan få hjelp hos oss.

I det lange løp er smertestillende medisiner en lite effektiv behandling mot hodepiner. Visste du at medisiner i seg selv (som feks paracet) ved regelmessig bruk kan trigge nye hodepineanfall?

En ny type hodepine skal alltid taes alvorlig. Det samme gjelder for endring i et eksisterende hodepinemønster. Er det mer smerter, hyppigere smerter etc? Våre kiropraktorer vil undersøke deg grundig og bestille MR eller andre undersøkelser dersom vi mistenker noe alvorlig. Er du i denne kategorien, er vårt råd å bestille time i dag.

Vi har sett tusenvis av hodepinepasienter over de siste 10 årene, og vil kunne fortelle deg hva årsaken til dine problemer er. Men kanskje mer viktig, vi kan hjelpe de aller fleste også.

Hvordan? De fleste med hodepine responderer særdeles bra på konservativ behandling hvis du vet hva du gjør. Det er ikke en felles behandling som fungerer perfekt på alle, så du må være villig til å prøve en del forskjellige ting.

Selv om den utløsende årsaken til hodepinen din IKKE er muskulær eller kommer fra leddet, vil behandling av nakkens muskler og ledd ofte være nok til at hodepinene ikke trigges frem uansett.

Først av alt, for å effektivt bli kvitt dine hodepiner uten medisinering, så er det nakken du bør fokusere mest energi og tid på. Det er dette området som vil gi mest valuta for pengene.

5. Vår behandling omhandler

 • Korrigering av nakkens ledd
 • MET tøyning av nakke
 • Muskulær behandling med massasje og akupunkturnåler – IMS
 • Trykkbølgebehandling
 • Øvelser
 • Råd og kostveiledning
 • Gratis hodepineapp til smarttelefon som brukes for å karlegge problemet

Dersom du bare har litt vondt i hodet, eller føler kanskje problemet ikke er så stort – ikke vent med å komme til behandling. Du vil sannsynligvis få raske resultater dersom du ikke har latt problemet går for langt.

6. Fire råd mot hodepine

1. Oppsøk hjelp

2. Få orden på nakkestillingen din

3. Strekk på nakken

1. Få nakken justert hos kiropraktor

Folk flest nå om dagen har en «fremoverskutt nakkestilling» På engelsk heter dette «forward head posture». Det er svært vanlig. Populært nå er å kalle det «mobilnakke» eller lignende

Dette er egentlig ikke noe nytt, men det er sannsynlig å anta at det er mer plager nå som alle står med hodet og henger overalt mens de titter på sin smartelefon. Neste gang du kjører forbi en busstopp ta en titt. Finner du 1 person som ikke har nesa i telefonen? Med denne nakkestillingen er hodet noe frem istedetfor rett over skuldrene der det bør være.

Dette er den mest vanlige holdningsfeilen og det medfører økt stress på musklene i nakken. Disse økte muskelspenningene gir deg hodepine, eller i det minste så bidrar den til å gjøre hodepinene verre. Hvis du lider av migrene eller hodepine så må du få ordnet på nakkestillingen.

Nakkemuskulaturen er often en årsak til hodepine og kan behandles hos kiropraktor

Sternocleidomastoideus (SCM) er en muskel som gir smerter over tinningen

Beveg nakken din (NB! IKKE knekk den selv). Bare beveg hodet fra side til side, frem tilbake og roter høyre og venstre. Regelmessig ta hodet og nakken gjennom et fullt bevegelsesmønster. Gjør det fler ganger daglig. Kjennes noe stramt ut, så tøy. Hold i alt fra 15 – 90 sekunder. Kjenn at du er mykere etterpå. Er du ikke det, oppsøk hjelp,du kan nemlig gjøre det feil-og det er det du gjør nå. Se video øverst i denne artikkelen for en effektiv måte å tøye på

Bare strekk innenfor komfortsonen. Kjenner du skarpe eller skytende smerter så ta kontakt med fysioterapeuten eller din kiropraktor. Du vil helst ikke skade deg selv når du egentlig prøver å gjøre deg selv godt.

Anbefaler kiropraktoren at man skal «knekke» nakken? Ja det gjør de!

De aller fleste med hodepine eller migrene vil ha veldig godt av kiropraktisk behandling. Feilstillinger i nakken fører til store plager for personer som er disponible for hodepine.

7. Årsaker til hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker og er en av våre aller vanligste plager. Hos kiropraktor kan du få hjelp til å sette rett diagnose på smertene dine og finne frem til riktig behandling.

Vondt i hodet skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepine skal alltid tas på alvor. Dette gjelder spesielt barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodeverk uten å ha vært plaget tidligere.

8.Hvorfor får vi vondt i hodet?

Selve hjernen føler aldri smerte. Smerten kommer fra områder rundt hjernen som av en rekke årsaker føler smerte. Noen av disse kan være:

 • Spenning (tensjon)
 • Medikamenter
 • Dehydrering
 • Synsproblemer
 • Stress
 • For lite søvn
 • Hoppe over et måltid
 • Røyking
 • Høy musikk
 • Sitte foran TV- eller dataskjermen over lengre perioder
 • Sterk lukt
 • Menstruasjon
 • Forandring i hormonnivåer
 • Nesetetthet

9. Forskjellige typer hodepine

Det finnes over 200 forskjellige typer hodepine og den vanligste formen for hodeverk er spenningshodepine også kalt tensjonshodepine. Opp til 2 millioner nordmenn lider av hodepine og halvparten av disse rammes av migrene. Andre typer hodeverk vi diagnostiserer og behandler er Cluster og Hortons hodepine, cervikogen hodepine og nakkehodepine.

10. Symptomer som følger hodepine

Hodepine ledsages ofte av andre symptomer som uvelhet, kvalme, tretthet, øresus, ustøhet og konsentrasjonsvansker. Mye hodepine vil i det lange løp påvirke humøret; mange blir irritable, deprimerte eller tiltaksløse. Vedvarende smerter i hodet er en tilstand som sterkt påvirker livskvaliteten til pasienten og det er derfor svært viktig å søke hjelp og finne frem til riktig behandling.

Siden medikamenter i mange tilfeller er utløsende faktorer eller ofte selve årsaken til hodpine har behandling hos kiroprakter vist seg å være et svært lindrende alternativ i behandling av vedvarende smerter i hodet. Noen ganger kombineres medikamentbruk med kiropraktorbehandling med god effekt.

11. Behandling av hodepine hos kiropraktor

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.