Behandling av knesmerter

Patello-femorale smerter

På klinikken behandler vi mest knesmerter som kalles patello-femorale. Dette er ofte smerter i kneet, der man ikke kan angi en klar skade utenom overbelastning over tid. Har du en menisk skade, eller avrevet korsbånd, skal operere eller har operert kneet -så er ikke det noe som behandles hos oss. Se på siden der det står «Har du henvisning» for å finne rett behandler.

Behandling av knesmerter

Vår behandling av knesmerter samt andre kneplager som stive knær med en spesiell ledd teknikk som nokså raskt får kneet i bedring. Vår kiropraktor Martin Grimsrud er den med mest erfaring på området. Han kan også behandle et låst kne. Vi undersøker kneet for feilfunksjoner som: smerter i bevegelse, smerter ved belastning eller nedsatt bevegelighet. De aller fleste med knesmerter, faller under paraplyen patello-femorale smerter. Patello femorale smerter betyr smerter rundt kneskålen eller kneleddet.

Knesmerter kan behandles effektivt med konservativ kiropraktorbehandling. Massasje og justeringer kan redusere hevelser og betennelse i området. Leddkorreksjoner kan øke bevegeligheten og minske smerter. Du vil også motta god veiledning i øvelser som styrker muskulaturen som er med på å støtte og stabilisere kneet.

Knesmerter

Det er mye man kan gjøre på egenhånd for behandling av knesmerter. Med sterke og/eller vedvarende smerter er det viktig å få profesjonell hjelp.

Akutte knesmerter oppstår gjerne i forbindelse med aktivitet og idrett. Da er det viktig med umiddelbar hvile, nedkjøling, kompresjon og heving av det rammede området.

Ellers kan følgende tiltak være virkningsfulle:

  • Hvile
  • Vektreduksjon (ved overvekt)
  • Utskiftning eller tilpassing av treningssko
  • Smertestillende medikamenter

Du kan også trene kneet opp. Prøv dette programmet her: kneprogram

Trykkbølgebehandling på knesmerter

Vi behandler også knesmerter med trykkbølgebehandling. Behandlingen er ofte effektfull etter 5-10 behandlinger på kneet.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.

RING OSS
HER ER VI