Spenningshodepine er den vanligste formen for hodepine og rammer en stor del av befolkningen hver dag. årsaken er enda uklar, men livsstilsendringer spiller en stor rolle i behandling av denne type hodepine.

Symptomer

Hvis du lider av spenningshodepine kan du se etter følgende symptomer:

  • Hodepinen er konstant, og ikke pulserende
  • Smerten føles på begge sider av hodet og beskrives ofte som et trykkende bånd
  • Smerte ved tinningene eller bak på hodet og nakken

Kronisk spenningshodepine

Hvis du opplever hodepine mer enn 15 dager i måneden i løpet av tre måneder er tilstanden din sett på som kronisk. Kronisk spenningshodepine er vanskeligere å behandle og det anbefales å oppsøke hjelp.

Behandling av spenningshodepine

Smertene ved spenningshodepine kan ofte lindres lett med reseptfrie medikamenter som for eksempel paracetamol. Men ved overforbruk (mer enn 3 ganger i uken) kan tilbakevendende hodepine oppstå.

Forebygging:

  • Reduser mest mulig stress i hverdagen
  • Få nok søvn og mosjon
  • Spis regelmessig
  • Pass på kroppsholdningen din
  • Få behandling for depresjon eller angst hvis du har disse plagene

Ved behandling er det svært viktig med rett diagnose hvor det skilles mellom blandt annet migrene, spenningshodepine, cervikogen hodepineog Cluster hodepine.

Kiropraktor og fysioterapeut T. Thomassen er ekspert på å diagnostisere og behandle hodepine og har hjulpet flere tusen pasienter. Alle pasienter vil få utredning for alle faktorer som nakkelåsninger/muskelspenninger, ledd og eller nervepåvirkning, men også kost, livsstil og aktiviteter vil bli tatt under vurdering. Thomassen kombinerer kiropraktikk med fysioterapi, akupunkturnåler og rådgivning på livsstil.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.